+38 (044) 592-01-95

Міністерство економрозвитку і недержавна організація Офіс ефективного регулювання BRDO запустили сервіс (https://ias.brdo.com.ua/), на якому будуть публікуватися всі заходи державного нагляду і контролю.

Відтепер провірити, чи конкретне підприємство включене до проекту плану здійснення комплексних заходів держнагляду на 2018 рік можна он-лайн, безкоштовно і без реєстрації, повідомляють у Держрегуляторній службі. Здійснювати пошук можна за назвою суб’єкта господарювання або за кодом ЄДРПОУ.

Варто відзначити, що це лише тестова версія сервісу, який підлягатиме доопрацюванню та модифікації. На цьому порталі поки будуть відсутні перевірки податкової, а також всі заходи валютного, митного, експортного, банківського контролю, контролю за дотриманням бюджетного законодавства, за дотриманням антимонопольного законодавства та нагляду в сфері телебачення і радіо. Інформацію про такі перевірки варто шукати безпосередньо на сайтах відповідних органів виконавчої влади.

Станом на сьогодні до системи внесено 22 затверджені річні плани контролюючих органів, що містять 108 805 заходів державного нагляду (контролю) із затверджених річних планів, з яких 27 307 заходів потрапили до Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Верховна Рада прийняла закон про лібералізацію держнагляду, який змінює підхід до перевірок бізнесу в Україні. Документ, зокрема, скоротив кількість і тривалість перевірок. Також закон зобов’язав запустити в Україні інтегровану автоматизовану систему перевірок, де буде зберігатися інформація про юросіб і фізосіб-підприємців, види господарської діяльності, які підлягають держнагляду, річні плани проведення заходів контролю та звіти про їх виконання.

Юридична компанія «Dega Partners»в межах абонентського юридичного обслуговування бізнесу здійснює моніторинг Плану перевірок контролюючих органів з метою виявлення заходів нагляду та контролю щодо наших клієнтів.
FacebookTwitterLinkedin
1000 максимум символов